Menu

Nasze dania przygotowywane są codziennie tylko ze świeżych produktów o najwyższej jakości, przy użyciu najnowocześniejszych urządzeń.

Państwa ucztę dopełni bogata oferta win z różnych regionów świata i innych alkoholi, w tym piw regionalnych.


 

Przekąski zimne

  • Tradycyjny tatar wołowy z cebulką, ogórkiem,
    kaparami i oliwą truflową   
  • Śledź z jabłkiem, ziemniakami i białą cebulką   

Przekąski ciepłe

  • Placki ziemniaczane podawane z sosem kurkowym i surówką z czerwonej kapusty   
  • Wątróbki drobiowe smażone z wiśniami i miodem
    podane z grillowaną bagietką    
  • Pierogi ruskie    
  • Pierogi z mięsem i okrasą    

Sałaty

  • Sałata ze świeżymi warzywami, pieczonym camembert i sosem żurawinowym    
  • Tradycyjna sałatka cesarska z kurczakiem,
    dojrzewającym serem i grzankami     
  • Sałatka z kaczą piersią confit, serem rokpol, suszoną żurawiną i orzechami podana na mixie sałat    

Zupy

  • Rosół z kury z domowym makaronem   
  • Żurek z kiełbasą i jajkiem
  • Flaki wołowe z majerankiem   
  • Biała zupa rybna z koprem   

Dania główne

  • Placek ziemniaczany z gulaszem i bukietem surówek    
  • Karkówka pieczona w sosie borowikowym podana z
    kopytkami i warzywami sezonowymi    
  • Grillowana pierś z kurczaka owinięta boczkiem i faszerowana fetą, podana z fasolką szparagową i puree marchewkowym    
  • Marynowany kotlet schabowy podawany z kapustą zasmażaną
    i frytkami    
  • Golonka pieczona na kapuście, podawana pieczonymi ziemniakami, chrzanem i musztardą   

Ryby

  • Dorsz w sosie porowym z puree ziemniaczanym i mixem sałat   
  • Sandacz zapiekany w sosie kurkowym podany z puree ziemniaczanym   
  • Łosoś z grilla podawany na mixie sałat z pieczonym ziemniakiem i pleśniowym serem   

Desery

  • Strudel jabłkowy podawany na ciepło z kulką lodów   
  • Czekoladowe ciasto Brownie podawane na ciepło z sosem angielskim  
  • Beza na musie owocowym z kremem mascarpone   
  • Deser lodowy z owocami, bitą śmietaną i polewą    
  • Parfait chałwowe   

Menu dla dzieci

  • Rosół lub zupa pomidorowa z kluseczkami   
  • Chrupiące paluszki z kurczaka, frytki oraz mizeria   
  • Naleśniki z bitą śmietaną, polewą i owocami